Krisecenterophold for kvinder og børn
Målgruppe
Top Safe Krisecenter tager imod dig, der har været udsat for fysisk, psykisk, digital, seksuel, økonomisk og/eller materiel trussel og/eller vold i nære relationer eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Desuden tager Top Safe også imod dig, der, ud fra en sikkerhedsmæssig vurdering, anses som værende ”særligt truet”. Det betyder, hvis du er truet på livet, eller hvis der er risiko for, at din partner/familie er opsøgende.
Top Safe har desværre ikke mulighed for at indskrive kvinder, der har et aktivt misbrug (alkohol, stoffer eller piller), eller hvor der er mistanke om svær psykisk lidelse (psykose, paranoide forestillinger mm), gangbesværede eller kørestolsbrugere.
Serviceloven paragraf 109
I Servicelovens paragraf 109 står det beskrevet, at enhver kommune skal kunne tilbyde midlertidigt ophold for kvinder, der har været udsat for vold eller trusler om vold. Top Safe er netop et krisecenter, som opfylder Serviceloven paragraf 109 og de underlagte bestemmelser om blandt andet koordineret støtte med kommunen samt tilbud om behandling ved en psykolog.
Din vej ud af mørket
Under krisecenterophold for kvinder og børn
Her vil du (og evt. medfølgende barn/børn) få et fast kontaktteam, som består af socialrådgiver eller pædagog. Alt personale arbejder anerkendende, medinddragende og helhedsorienteret, så du kan finde ud af, hvad du har brug for i din aktuelle livssituation. Du vil få tilbudt samtaler og dermed have mulighed for at få bearbejdet akutte kriser og traumer, så du kan holde fast i din beslutning, blive i stand til at kunne klare dig selv og skabe grobund for et liv uden vold.
Desuden bliver der serveret 3 hovedmåltider til dig og evt. medfølgende barn/børn.
Efter krisecenterophold for kvinder og børn
Efter endt ophold er der mulighed for at få efterværn – et tidsbegrænset CTI-forløb – dog kun efter aftale med hjemkommune (dog kun med en bevilling fra kommunen). Såfremt du får et CTI-forløb, betyder det, at du vil få tilknyttet en CTI-medarbejder fra krisecentret, som vil følge dig, når du flytter ud i egen bolig. Et CTI-forløb er af 9 måneders varighed.
Har du spørgsmål omkring vores krisecenterophold for kvinder og børn, er du altid velkommen til at ringe, skrive en mail, eller møde op på adressen (efter aftale) og få en støttende, rådgivende og/eller vejledende samtale.